Pesten en discriminatie

  • Ik word gepest op mijn werk
  • Ik voel me gediscrimineerd
  • Ik heb last van ongewenste intimiteit
  • Ik val buiten de groep
  • Hoe verweer ik me tegen negativisme op de afdeling, vervelende opmerkingen e.d.

Voor wie
Leidinggevenden, geconfronteerd met pesten en discriminatie op de werkvloer
Werknemers die worden gepest of gediscrimineerd
Pesters: hoe kan ik stoppen met pesten
Mensen die lastiggevallen worden op het werk

WERWIJZE
Individueel
In de eerste bijeenkomst wordt uw huidige situatie in kaart gebracht. Het is belangrijk stoom te kunnen afblazen en uw gevoelens te kunnen uiten. Welke effecten heeft dit op uw functioneren. Hoe kunt u zich verweren. Bij wie kunt u steun vinden? Vervolgens inventariseren we waar u op dit moment behoefte aan heeft. Op welke manieren bent u in eerdere lastige situaties tot een oplossing gekomen. Vervolgens wordt een werkplan voor de volgende bijeenkomsten opgesteld.

Groepswerk incompany
Binnen de groep is er ruimte om op verhaal te komen: na een korte kennismaking wordt uitgewisseld hoe het er bij ieder van u voorstaat. Welke effecten heeft dit op uw functioneren. Vervolgens inventariseren we waar de deelnemers op dit moment behoefte aan hebben. Hoe kunt u zich verweren. Bij wie kunt u steun vinden? Op welke manieren bent u in eerdere lastige situaties tot een oplossing gekomen. Vervolgens wordt een werkplan voor ieder van de deelnemers voor de komende bijeenkomsten opgesteld. Deze begeleiding vindt plaats in groepen van vier tot maximaal tien personen.

Zaken die aan de orde kunnen komen
Verscheurd voelen tussen Nederland en land van herkomst
Als vrouw “moet” ik beter zijn dan de mannen waarmee ik samenwerk
Helderheid over “eigen aandeel” bij ongewenste aandacht
Hoe kleed ik mij dat ik me prettig voel op het werk?
Als immigrant “moet” ik me meer bewijzen
Ik word niet opgeroepen bij sollicitaties
Als homo/lesbo verberg ik mijn seksuele voorkeur
Uit de kast werkt beter.
Door mijn beperking voel ik me niet serieus genomen
Met mijn beperking word ik niet serieus genomen

Resultaat
U krijgt meer zicht op uw werksituatie
Helder wordt welke plaats werk in uw leven inneemt.
U krijgt meer zelfrespect
U voelt zich weerbaar op het werk
U durft actie te ondernemen
U komt meer op voor uzelf
U kijkt uit naar een andere baan

Nieuwe perspectieven bieden zicht op verandering van werkveld en mogelijke studie.


Aanbod van Matrix Consultants voor Pesten en discriminatie
Individuele coaching
Loopbaan- en organisatieopstellingen
Kwaliteitenopstellingen
Introductie intervisie
Supervisie
Uit de kast werkt beter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.