Kwaliteitsopstellingen

intro…
Voor wie:

voor ieder die steviger in haar of zijn werk wil komen te staan

Ervaar uw eigen kracht in uw werk.
U leert uw normen en waarden en eigen kwaliteiten te herkennen en te benoemen. Het besef van opgedane eigen kwaliteiten in de familie van herkomst – al dan niet uitgesproken – heeft het effect van een gebaar van loyaliteit: verbinding met gezin van herkomst.. (Ploem 1992, 2009).
In een kwaliteitenopstelling wordt hiervan een driedimensionele voorstelling gemaakt.

Werkwijze

Een kwaliteitenopstelling kan individueel worden gedaan door middel van een tafelopstelling of in een groep met 6 – 10 deelnemers.
In de voorbereiding op eenkwaliteitenopstelling benoemt u 4 tot 6 eigen kwaliteiten die u heeft meegekregen vanuit de familie van herkomst en die bruikbaar zijn voor uw huidige beroep. De benoemde kwaliteiten worden ten opzichte van de vraagsteller in de ruimte geplaatst. Met de begeleider wordt gezocht naar de juiste opstelling van deze kwaliteiten en de goede afstand tot het huidige of toekomstige werk.

Resultaat

  • Een helder beeld van de eigen kwaliteiten
  • Verbinding en loyaliteit ervaren met de familie van herkomst
  • Juiste afstand ten opzichte van het werk

Toepassingen van kwaliteitenopstellingen

  • In open workshops organisatie- en loopbaan-opstellingen  
  • Als onderdeel van een supervisie- of coachingstraject
  • In het kader van teambuilding of bij de start van een of meerdere bezinningsdagen ‘Op de hei’. Het blijkt heel stimulerend te werken elkaars kwaliteiten te zien en te ervaren hoe ieder teamlid nog meer in haar of zijn kracht komt.
  • In het hoger en middelbaar beroepsonderwijs: als voorbereiding op de stage of bij de tussen- en/of eindevaluatie van de supervisie blijken studenten – mede door de Kwaliteitenopstelling – met meer zelfvertrouwen de praktijk in te stappen.

http://www.matrix-consultants.nl/i/contact.pngGeïnteresseerd of meer informatie?

We nodigen u uit contact met ons op te nemen voor een oriënterend gesprek. U kunt ons bereiken door te bellen naar 06 4411 4185, te mailen naar robert.ploem@matrix-consultants.nl. Of maak gebruik van het contactformulier.

Literatuur / lees meer over kwaliteitsopstellingen

– Mick Matthys Doorzetters. Aksant, Amsterdam 2010.
– Robert R. Ploem Sociale Identiteiten verhelderen in supervisie,1992/2009. Blad Vlaamse Supervisorenvereniging.           )LINK                          
– Robert Ploem (2011) Kwaliteitenopstellingen als gebaar van loyaliteitis gepubliceerd in het Magazine 2011 het blad van het Bert Hellinger Instituut Nederland. Groningen  LINK